Wie zijn wij
Het Repair Café - Hardenberg bestond in maart van dit jaar 6 jaar en wordt ongeveer om de 6 weken gehouden in het Natuuractiviteitencentrum De Koppel aan de Vechtstraat 8.
Het ontstaan
van Gils namens Bewust Vechtdal benaderde Hibertad, waar het idee bij Nanny Schutte terecht kwam, die ook de werkgroep Leefstijl binnen de PKN-gemeente Hardenberg-Heemse leidde. Vanuit deze werkgroep had Jan Noorlander ook plannen voor het opzetten van een Repair Café. Ze besloten dit samen op te pakken.
Het initiatief tot het opzetten van een Repair Café in Hardenberg ontstond zo ongeveer in maart 2012 op 2 plaatsen tegelijk. DookDook benaderde Miriam Gerrits die bij de De Koppel werkt. Ook zij was gelijk enthousiast en zo kwam in Hardenberg, met ondersteuning van de landelijke stichting Repair Café, die de nodige ervaring inbracht, het Repair Café Hardenberg tot stand.
Het eerste RC was tijdens de Millenniummanifestatie op de Markt, daarna in oktober bij Hibertad. Helaas hadden we toen wat weinig bezoekers. De aanbieding om het RC in de Koppel te houden, hebben we aangegrepen en bleek een succes.
De werkgroep "LEEFSTIJL" is in 2015 opgeheven omdat de opgedragen doelstelling was gehaald.
Repair Café wordt nu rechtstreeks vanuit de diaconie vertegenwoordigd door Jan Noorlander.
Hoe wij werken
Inmiddels zijn er in Hardenberg al een aanzienlijk aantal Repair Café's geweest en we kunnen elke keer veel bezoekers welkom heten en, waar het natuurlijk om gaat, veel afgedankte spullen van een definitieve ondergang redden.
Voor deze reparaties staan bij elke Repair Café zo'n tien vrijwilligers klaar, die alle zo hun eigen specialiteit en ervaring ten dienste stellen. Te denken valt aan het repareren van electrische apparaten, zoals koffiezetapparaten en stofzuigers. Ook zijn er elke keer enkele dames beschikbaar die met hun naaimachine garant staan voor vakkundig verstelwerk.
Kosten
De reparaties in het Repair Café zijn gratis. Een vrije gift is natuurlijk altijd welkom.